Verontreiniging oppervlaktewater

straatkolkBELANGRIJK

 • Wist u dat ons hemelwater afgevoerd wordt via de straatputten?
 • Wist u dat dit water rechtstreeks geloosd wordt op het open water van de mandeligheid?

Zonder dat we ons er direct van bewust zijn betekent bovenstaande dat alles wat via de straatputten afgevoerd wordt, direct het water van de mandeligheid instroomt. Dat kan afvalwater zijn van het autowassen of van het ramen zemen, maar ook van schilderklusjes; denk aan ammoniak, terpentine, of zelfs verf. Deze viezigheid komt terecht in het water en zet zich af in de modder. Helaas is deze verontreiniging al aan de gang. Wij vervuilen ons eigen water!

Een oproep aan iedereen om geen verontreinigd water of andere vloeistof in de putten te gooien! Was uw auto in de wasstraat, of gebruik een schoonmaakmiddel dat niet verontreinigt. Water van het ramen zemen kan afgevoerd worden via de gootsteen. Water vermengd met bijvoorbeeld thinner, terpentine of ammoniak valt onder chemisch afval. Dit kunt u beter opvangen en aanbieden bij de Milieustraat aan de Baanhoekweg.

 

 

1 gedachte over “Verontreiniging oppervlaktewater”

 1. ignas janssens

  Lozingen direct op het oppervlaktewater van hemelwater zorgt er juist voor dat bij heftige regenbuien de overstorten van de riolering niet overlopen en lozingen vanuit het riool op het oppervlakte water met alle negatieve gevolgen van dien achterwege blijven.

  Ben even benieuwd waar het lozingspunt in Plantij zich dan bevindt, want heb zo mijn twijfels of de straat putten direct op het oppervlakte water lozen.

  Mocht dat inderdaad zo zijn, ga ik ervan uit dat dat binnen de vigerende wet- en regelgeving gebeurt, wat onverlet laat om zo veel mogelijk te voorkomen om de straatputten als dump plaats te gebruiken.

  Overigens wel weer en leuke case, lozingen vanuit het openbaar gebied op delen van de mandeligheid.

  Met vriendelijke groet,

  Ignas
  Eb 11

Reacties zijn gesloten.