Sail 2018

Wat waren de weergoden ons dit jaar goed gezind! 11 vaartuigen deden dit jaar mee.
Bijna elk bootje had een mix van bewoners bij zich. Ik heb de koppen geteld en er waren wel 50 Plantij dekmatrozen, zoetwater kapiteins en bovenste beste stuurlui op het water.

Op de Merwede konden een aantal boten de gashendel even open trekken en deze hebben een extra rondje gemaakt.De andere scheepjes voeren kalmpjes aan richting de Helsluis. Een hele sluis vol met Plantij bootjes! Geweldig.
Rustig aan terug naar de thuishaven alwaar we om 16.00 uur aankwamen. Daar stond de feesttent klaar. Wat een culinaire verrassingen werden er op tafel gezet! Heerlijke kippensoep, salades, tapas planken, pannenkoeken, hartige taarten, sandwiches, wraps.
Uiteraard was er rood, wit, rosé en sangria voldoende onder de kurk om de dorst te lessen. Leuk dat diegene die niet mee konden varen toch even een hapje en een drankje kwamen doen.
De feestcommissie kijkt terug op een zeer geslaagde Sail Plantij.
Rest mij nog te vermelden de de filmploeg niet op de zondag heeft gefilmd. Al het beeldmateriaal heeft men afgelopen vrijdag kunnen schieten en de filmploeg was een beetje in tijdnood gekomen.
Wel was Christian Messing aanwezig. Hij is een van de architecten van de stijlgroep. Deze waren verantwoordelijk voor het ontwerpen van de Plantij. Hij kwam niet met lege handen maar met een gezellig aantal flessen wijn. Als dank voor onze medewerking aan de film.
Deze wijn moet koel gedronken en onze nieuwjaarsborrel op
Zaterdagmiddag 12 januari 2019 lijkt ons een perfect moment.
Dus zet alvast maar in de agenda.
Groet Paulien , namens de feestcommissie