Plan Tij internationaal op de kaart

Beste bewoners,

Nadat eerder een Duitse filmploeg Dordrecht en Plan Tij bezocht om opnames te maken voor een korte documentaire over hoogwater, heeft nu ook een televisie productiemaatschappij uit Wales belangstelling getoond voor Plan Tij. Deze maatschappij gaat een drie uur durende documentaire maken over het Getij.  De documentaire is bedoeld voor een wereldwijd publiek en zal daarom het onderwerp  benaderen vanuit alle vier hoeken van de wereld.  De documentaire zal bestaan uit 3 delen.

Deel 1 zal uitleggen hoe het Getij werkt. Deel 2 zal zich richten op de mensen wiens leven direct of indirect door het Getij beïnvloed wordt en deel 3 zal kijken naar de verschillende manieren waarop de mens probeert het Getij te beheersen en ervan gebruik te maken.

Voor deel 2 zullen er op 14 en 16 September (dus ook tijdens Sail Plantij) filmopnames worden gemaakt, o.a. met behulp van een drone . Ook zullen er interviews worden afgenomen met bewoners van Plan Tij. Mochten jullie hiervoor belangstelling hebben, meld je dan even aan bij Paulien Busch ([email protected])

Er zullen verschillende versies van de documentaire worden gemaakt. De Engelstalige versie zal worden gedistribueerd door SKY Vision. Er zijn zelfs plannen om de documentaire in China uit te zenden. De televisie uitzendingen starten vanaf April 2019. Kortom een unieke gelegenheid voor PlanTij om (weer) internationaal op de kaart te worden gezet. Laten we hopen op een prachtig document!

Jeroen Ravelli (namens de bewonersvereniging Plantij)