Help #durftevragen

Kreeg onderstaande mail van de nieuwe bewoner van Eb 2. Kan iemand met een vergelijkbare woning hem helpen aan meer informatie??

Goedendag, 

Onze Stiebel Eltron WTW-Mech. Ventilator (LWA 252) is aan vervanging toe en ik ben bezig met het uitzoeken van zijn opvolger. 
Nu lijkt het er op dat ik misschien een significante installatiefout bij het luchtafvoersysteem heb ontdekt en/of een fout in de bouw van het huis.  
Als ik kijk naar de technische tekeningen van mijn huis (in dit geval opgemaakt door Paans Technisch Installatiebureau), zie ik op de begane grond 3 aanzuigpunten die allemaal op maar één afvoerkanaal aansluiten. Dit ene kanaal loopt via het plafond van de toilet, de keuken & afzuigkap en komt uiteindelijk uit in de vloer van de berging op de 1e verdieping. Daar staat overigens de LWA 252. 
Zojuist heb ik met de fabrikant van het ventilator/WTW systeem gesproken (Stiebel-Eltron) en die hebben bevestigd dat “ [de] afzuigkap van een keuken mag niet direct worden aangesloten op de ventilatie afzuiginstallatie.” Met andere woorden, toen men besloot om dit type huis te voorzien van het gekozen ventilator warmte-terugwin systeem had er, tijdens het bouwen van het huis, een aparte afvoerkanaal voor de afzuigkap aangelegd moeten worden. Mijn inziens is dit niet gebeurd. 
Graag hoor ik van u terug wat de bewonersvereniging eventueel hierover weet. Misschien is dit een ontwerpfout specifiek aan ons huis, maar het zou kunnen dat meerdere huizen ook hier de dupe van zijn (mits mijn bevindingen kloppen)?
Met vriendelijke groet, 

Michael

1 gedachte over “Help #durftevragen”

  1. Bedankt voor de zeer snelle reacties.

    Het blijkt dat de aanleg van de ventilatie systeem inderdaad niet helemaal optimaal is uitgevoerd. De afvoerkanaal van de afzuigkap had beter zijn eigen buis kunnen krijgen die rechtstreeks naar buiten ventileert. Door de warm en vochtig lucht van de afzuigkap via het WTW systeem te sturen kon men nog wat punten scoren om zodoende aan de milieueisen van de woningen te voldoen.

    Ik heb in iedere genoeg informatie gewonen om verder te kunnen. Nogmaals mijn dank.

    Michael

Reacties zijn gesloten.