5 gedachten over “Zonnepanelen ..vervolg”

 1. antw. 1 Albert Bos Vloed 16. Negen zonnepanelen na een jaar 1802 kWh
  antw. 2 Albert Bos Vloed 16 Slechte ervaringen met WTW/CV installatie. Na viereneenhalf jaar totale uitval installatie. Oorzaak kapotte WTW ventilator, moest worden vervangen. Kosten totaal € 744,09 ( gas blok € 135,45 ventilator warmtepomp € 362,50 arbeid storing € 117,- BTW € 129,09)

 2. Wij hebben nog geen afrekening van de energiemaatschappij gehad, maar het enige wat wij hebben moeten doen, is aanmelden dat wij energie terugleveren en als je een oude elektriciteitsmeter hebt loopt deze gewoon terug.

 3. Heeft iemand ook ervaring met het terugleveren aan de energiemaatschappij? Volgens mij moet je dan wel als particulier over een BTW nummer beschikken. klopt dat?
  Een BTW nummer is zo aangevraagd bij de belastingdienst.

 4. Toen ik de panelen kocht had ik ca 3500 kwh in mijn hoofd, maar wist niet wat ik kon verwachten, ik had ook het idee dat de panelen met minder mooi weer ook nog een aardig vermogen zouden opleveren, maar in de praktijk blijkt dat de opbrengst met slecht weer minimaal is.
  Achteraf had ik liever 5 panelen meer genomen, zodat ik mijn eigen verbruik gecompenseerd zou hebben.
  Een andere vraag: zijn er mensen, die iets van warmtepompen afweten?:

 5. 3500 kWh voor 15 panelen = ca 230 kWh per paneel per jaar. Volgens de adviesberekening zou het 250 kWh per paneel per jaar zijn. Komt toch aardig in de buurt. Zijn jullie er tevreden mee Aad?

Reacties zijn gesloten.