(Vogel)huisvesting gevraagd!

vogelhuisjesVan Toon:

Genoeg vogels zoeken alweer een broedplaatsje. Wij kunnen ze helpen door nestkastjes op te hangen. Voor welke vogels? Kijk hier..>vogels  Kijk op internet hoe en waar je het nestkastje kunt ophangen. De bomen in de mandeligheid mogen ook benut worden om kastjes op te hangen. Wel eraan denken de kastjes schoon te maken in de winter.

Mensen die een uitdaging zoeken kunnen een zwaluwkastje onder een luifel ophangen. Luifels zat waar ze rustig kunnen broeden. Of verzin eens iets voor ring- of huismus…een pannendak kunnen ze hier niet vinden.

Het kan gebeuren dat een kolonie aardhommels een vogelkooi kraken zoals op de Springtij, op een Frans balkonnetje. Maar daar heb je geen enkele last van, zoals van wespen. En nu maar afwachten of ze komende zomer weer terugkomen. En wat een lawaai kunnen die beesten maken …..  aardhommels

1 gedachte over “(Vogel)huisvesting gevraagd!”

  1. Ernst en Tilly Verwaal, Springtij 4

    Nou Toon je hebt gezien dat wij ze niet vergeten hebben. We hebben ook nog een insectenhuisje hangen, ook voor vlinders. Boven de vlinderstruik, daar komt er nog eentje bij voor lieveheersbeesjes.

    Ler wel op met de nestkastjes dat ze goed hangen t.o. Van de zon. De huisjes aan onze muur zijn geen geschikte huisje. Ze zijn voor de show.

Reacties zijn gesloten.