Muskuseend…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVandaag was het even schrikken…er stond een ambulance in de wijk. Gelukkig niet voor een medebewoner die onwel geworden was, maar wel voor de verhuizing van een elftal muskuseenden! Als u een kijkje wilt nemen waar zij onderdak zullen krijgen klikt u op http://stichtingakkasganzenparadijs.vpweb.nl

Zouden er nog meer dieren binnenkort op transport gaan?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 gedachten over “Muskuseend…”

 1. Hans Voskuyl

  “Alles wat leeft en bloeit ons altijd weer boeit”

  Naast de bruggensoap hebben we nu ook een waarachtige muskuseenden soap!
  Afgelopen week zijn de 11 muskuseenden per dierenambulance afgevoerd naar een boeddhistisch klooster ergens diep verscholen in Drenthe. Drie dierenverzorgers ontfermden zich over de obese muskuseenden, overlast was de beweegreden! Vind je ‘t gek? bakker v/d Herik was hofleverancier om de ongeremd hongerige snavels te stillen.
  Vloed bereikte de status van een illegale pleisterplaats voor eenden, duiven, meeuwen, kraaien, reigers en ratten etc. voor ieder een eigen hangplek.
  De hoeveelheid vogelstront was genoeg om heel Plantij te bemesten.

  Even een kort college: de muskuseend komt oorspronkelijk uit Midden en Zuid Amerika. Het mannetje is tweemaal zo groot als het vrouwtje en wegen gemiddeld tussen de 3000 en 4500 gram. Kenmerkend bij de woerd is de kurketrekkervormige penis (hier kom ik later op terug) In het boeddhistisch geloof hebben zij de status van onaantastbaar.
  Plantij is een uitermate geschikt habitat, echter bijvoeding is uit den boze!!!

  Wat zijn de beweegredenen geweest van het bestuur om tot deze exercitie over te gaan? Er hangt een prijskaartje aan van 1000 euro (????) voor vervoer en verblijf in de kloostertuinen, de sponsering gaat een muskus eenden leven door!!!! De kas mandeligheid is immers goed gevuld…………..wat maakt ‘t uit!
  Naast het argument van overlast kan ik nog twee argumenten bedenken waarom het bestuur tot deze actie is over gegaan:
  a) Penisnijd, de jaloers makende vorm en omvang van ‘t geslachtsorgaan van de muskuseend
  b) Geïnfecteerd door het songfestival virus en vooral het voorlopige succes van de vertolking “Birds” van Anouk! Immers de metaforische tekst maakt sentimenteel……………
  Welke alternatieven lagen er m.i. meer voor de hand?
  – De muskuseend zijn gang laten gaan en er geen broodeend van maken!
  – Een liefdevolle adoptie regeling treffen met één van de kinderboerderijen binnen de Drechtsteden.
  – Wachten tot het lustrumfeest in september en alvast een plaatsje reserveren voor op de BBQ
  Een glaasje rode wijn erbij een prima match, goed voor de saamhorigheid!

  Hou je veilig!
  Groet,
  Hans Bart

 2. Wil graag even wat achtergrondinformatie delen:
  Twee jaar geleden kwamen op Vloed twee Muskuseenden aangezwommen ( verscheidene verhalen vertellen dat dit tweetal is uitgezet door bewoners ) Deze muskuseenden bouwden een nest, waarin het paartje meerdere eieren probeerden uit te broeden. Ondanks verwoede pogingen van Vloedbewoners om meeuwen e.d weg te jagen, werd dit nest leeggeroofd. Zo ook de nesten daarna. Ondertussen werd het paartje gevoerd uit dierenliefde. Verscheidene andere Muskuseenden sloten zich daarop aan bij dit paar. Resultaat 11 muskuseenden, welke zich meer op het land dan in het water bevonden. De overlast van deze eenden werd groot, vlonders, tuinen en straat werden onder gepoept, andere eenden weggepest, reclamebezorgers waren bang om de brievenbussen te bereiken en de kinderen in de straat durfden niet te spelen in de buurt van het team eenden. In goed overleg met de omwonenden in de straat en gemeente is er gezocht naar een oplossing. De eenden zijn vandaag door de stichting Hofganzen gevangen om ze vervolgens een goed onderdak te bieden op hun terrein, zie bovenstaande link. De Muskuseenden wonen nu in vrijheid, worden niet achterna gezeten door bewoners met bezems en kinderen en krantbezorgers kunnen weer zonder angst hun gang gaan. Tuurlijk horen er dieren in Plan Tij, maar hier was het evenwicht kwijt. Dus honden, katten, nijlganzen en karpers hoeven niet bang te zijn morgen aan de beurt te zijn, dit was een humane actie om de Muskuseenden te faciliteren in hun vrijheid en het evenwicht in diversiteit aan bewoners te herstellen op Vloed. Hoop dat deze toelichting voldoende is, mochten er toch nog vragen zijn dan hoor ik het graag via [email protected]

  Groet Karin

 3. Wat sneu dat deze eenden zomaar weggetransporteerd worden. Het is toch juist de bedoeling van deze leefomgeving dat er diverse vogels/eenden leven..

  Jammer dat dit zomaar wordt besloten! Des te meer omdat de medewerker van de dierenambulance ons vertelde dat deze transportatie meer dan €1000,- kost.. Of komt dit voor rekening van degene die gebeld heeft?

Reacties zijn gesloten.