Lichtjesvaartocht 2022

De tweede editie van de Plantij lichtjesvaartocht is achter de rug.

Het weer leek een spelbreker te gaan worden waardoor er wat afmeldingen binnenkwamen. Gelukkig klaarde het op, was het windstil en brak er een voorzichtig zonnetje door.

Alle mooi verlichte scheepjes verzamelden zich bij de Amaliabrug. Met een schepnet werden er lichtjes uitgedeeld aan de deelnemers en na het startsein voeren de scheepjes in een bonte stoet het Wantij over. De stoet werd begeleid door de reddingsbrigade om de veiligheid te garanderen.

Op het vlot van de Koninklijke Dordrechtse Roei en Zeilvereniging zat een vrolijke vlootschouw die goed keek naar de mooist verlichte en versierde boot.

Aan het eind van het vaarrondje was het nadobberen in Plantij waar de DJ’s Tommy en Stijn met hun muziek de feeststemming er goed in hielden.

Er zijn drie prijzen uitgedeeld. De jury was unaniem in het toekennen van de eerste prijs (een bon voor twee personen high tea bij no 38 )aan de Addio  met mooi verlichte ballonnen,  die leken te dansen boven de boot. De tweede prijs ging naar de dames in de roze flamingo en de derde prijs was voor de Baronesse.

De feestcommissie kijkt terug op een geslaagde avond.