Lage waterdruk?

Van een aantal bewoners weet ik ze dat ook last hebben van een lage waterdruk. De stortdouche doet hierdoor bijvoorbeeld zijn naam geen eer aan.

Graag hoor ik van degene die er ook ‘last’  van hebben. Met deze inventarisatie kunnen we vervolgens gemakkelijker het gesprek aangaan met bijvoorbeeld een Evides om nader te laten onderzoeken wat de oorzaak is.

Alvast bedankt.

14 gedachten over “Lage waterdruk?”

 1. Wij hebben al vanaf het begin een lage waterdruk. Hebben dit ook als een opleverpunt gemeld bij de bouwer. Uiteindelijk is op ons aandringen een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd. Waterdruk is niet hoog, maar binnen de normen. Verder werd ons medegedeeld dat de leidingen qua diameter groter hadden moeten zijn voor het gelijktijdig kunnen gebruiken van twee douches.
  En helaas valt dat niet meer te verhelpen.

 2. Aat Dijkshoorn

  Van mij een afwijkende reactie, maar daar hou ik wel van.
  Wij hebben in het verleden te weinig waterdruk gehad in de beneden verdieping. Daar heb ik meerdere malen de mousseurs moeten demonteren om kalkaanslag te verwijderen. Bij ons in het pand kunnen 2 douches zonder probleem gelijktijdig worden gebruikt. Wij hebben echter wel extra dikke leidingen.
  Ondanks dat wij aan het einde van de Tijpoort zitten hebben wij dus geen lage (koud) waterdruk te melden. Kan natuurlijk betekenen dat wij niet zo vaak douchen, maar zelfs bij aan landige wind hebben wij nog geen meldingen van stankoverlast ontvangen.

 3. Linda van Manen

  Op Tijpoort 7 is de waterdruk altijd te lag geweest voor ons gevoel. Linda

 4. Op zaterdag- en zondagmorgen is het bij ons kampeertijd: bij een beetje geluk genoeg water om de douche te laten werken en anders douchen met de handdouche. Volgens Evides, die op maandagmorgen meet en iedereen de deur uit is, gewoon een druk binnen de norm. Tot twee maal toe het aangegeven, maar nul op het rekest. NB voor ons is al vanaf het begin dat we er wonen.
  tijpoort 35

 5. Paulien Busch

  Bij ons Tijpoort 16 is de laatste maand ook een veel lagere waterdruk ontstaan. Het schiet niet op !! Peter en Paulien.

 6. kitty rombout

  Wij hebben al vanaf het begin weinig druk in de douche.
  We dachten dat het aan de douche kop lag.
  Kitty Eb 10

 7. Gerdien van Kranenburg-Slager

  Ook bij ons is de waterdruk de laatste maanden lager.
  Tijpoort 22

 8. Hans de Keizer

  Al jaren een lage druk, maar Evides zegt dat de druk 2 bar is.
  De meeste huizen in Dordrecht staan onder NAP.
  Wij staan er 3,75 boven plus de hoogte van de douche (ong. 5 meter boven straat niveau) zorgen voor een drukverlies van ong. 0,9 bar.
  Vloed 18, Hans de Keizer.

 9. Erik-jan van Zijderveld

  Ook wij vinden de waterdruk te laag dit is op Tijpoort 15.

 10. Jolanda Cornelissen

  Wij zouden ook graag meer waterdruk willen hebben. Maar wij hebben Evides al eens in huis gehad om te meten, en de druk was volgens hen binnen de norm. Jolanda Cornelissen

 11. Mark Herbold

  Wij hebben dat probleem op Springtij 10 ook. Het is pas de laatste maanden veel minder dan normaal. Mark Herbold

Reacties zijn gesloten.