Informatie Aquathermie

Beste bewoners,

Tijdens de ledenvergadering vorig jaar hebben jullie een inkijkje gekregen in de onderzoeken die de gemeente Dordrecht doet om per wijk een energie transitie plan te maken. Voor onze wijk, een wijk gelegen in het water, is het heel plausibel om de energie voor het verwarmen uit het water te halen. Deze vorm van energiewinning, aquathermie genoemd, is onderzocht door een bureau gespecialiseerd in deze vorm van energiewinning. 

Om de mogelijkheden goed te onderzoeken hebben zij een stappenplan gemaakt, samen met de gemeente Dordrecht en het leerpark om te kijken of dit voor ons een interessante oplossing zou zijn. 

Het onttrekken van energie uit het water is interessant als men deze kan opslaan in een zogenaamde warmte koude bron. Helaas is dit in onze wijk niet toegestaan vanwege de eisen van het waterschap! We wonen namelijk in een waterwingebied.  

Als bewoner willen wij jullie toch uitnodigen om te kijken welke stappen er allemaal zijn doorlopen en wat de toekomstige mogelijkheden zijn voor aquathermie als deze betaalbaarder wordt op individuele basis. 

Het programma is als volgt: donderdag 18 februari van 19:30 tot 21:15

Programma

19:30 – 19:45     Welkom & introductie Aquathermie – Anne Leskens 

19:45 – 20:00     Haalbaarheid aquathermie Plan Tij – Nienke Ansems

 20:00 – 20:25     Praktijkervaring en demonstratie individuele aquathermie systemen- Hans van Arnhem (Indurio)

Pauze

 20:30– 21:00      Resultaten studenten Da Vinci / Duurzaamheidsfabriek  – ontwerpen van een aquathermie systeem Plan Tij – Remco van der Giessen / Omer Tuna Varol

 21:00 – 21:15     Vragen en afronding

Met andere woorden ben je geïnteresseerd in de energietransitie en de doorlopen stappen!  Kijk dan in je mailbox. Daarin vind je de link die je nodig hebt om in te loggen.

Groet, 

Werkgroep energietransitie