WOZ waarde verhoogd :-(

WOZ-waarde ontwikkeling in Dordrecht
bron: Vereniging Eigen Huis

“In uw gemeente Dordrecht is de WOZ-waarde gemiddeld met -3,7% gestegen. De waardeontwikkeling van uw woning kan van dit gemiddelde percentage afwijken. Bijvoorbeeld omdat de stijging of daling per wijk of type woning verschillend is of omdat u uw woning heeft verbouwd. Wilt u meer weten over de WOZ of vindt u de WOZ-waarde te hoog? Ga dan naar WWW.EIGENHUIS.NLvoor meer informatie.”

Iedereen heeft inmiddels de gemeentelijke WOZ-beschikking ontvangen. Het is zeer opvallend dat onze woningen behoorlijk veel hoger zijn gewaardeerd dan een jaar eerder. Dit in een tijd van prijsdaling. Bent u het hiermee niet eens, dan dient u bezwaar aan te tekenen! Let op de termijn die hiervoor staat!

2 gedachten over “WOZ waarde verhoogd :-(”

  1. Michel van Oosterhout

    Getracht bezwaar in te dienen ivm de WOZ, maar bij het bezwaar maken via de website van gemeente Dordrecht wordt meteen aangegeven dat bezwaar maken geen zin heeft indien de waardepeildatum 01-01-2010 is. Helaas is dat bij ons, en waarschijnlijk meer bewoners, het geval.

    1. Ellen Ravelli

      Beste Michel, iedereen heeft toch het recht om bezwaar in te dienen? Wel gemakkelijk van de gemeente om vooraf alle bezwaren ongegrond te verklaren. Het is wel duidelijk dat de gemeente moeite heeft om de marktwaarde te bepalen van onze woningen. Temeer omdat er weinig tot geen vergelijkbare woningen verkocht zijn in 2009 en per slot van rekening is het systeem gebaseerd op referentiewoningen. Bedankt voor je reactie! Ellen

Reacties zijn gesloten.