Verslag Sail

Ernst VlasblomSail 2016

Zondag 5 juni 2016 was er “Sail Plantij nieuwe stijl”. Wat een mooie dag is dat geworden, werkelijk alles zat mee. Nadat Ernst en Paulien het, inmiddels wel bekende, openingsrondje hadden gevaren en weer een passende attentie in de deelnemende boten hadden gedropt, vertrokken we om 13.00 uur met 15 boten.
Maar voor we verder gaan willen wij mevrouw van Hal nog even bedanken voor het versieren van haar balustrade en terras, dit gaf echt een feestelijk tintje aan de Sail, het zag er heel leuk uit!

Dit keer gingen we na de Prinses Amaliabrug linksaf het Wantij op om op weg te gaan naar de Beneden Merwede richting Sliedrecht, het was de eerste keer dat wij met Sail de rivier op zijn gegaan en ik mag wel zeggen, het was een groot succes! Alle snelle boten konden zich hier even lekker uitleven en daar werd ook voluit gebruik van gemaakt. Bij de Helsluis zijn we de Dordtse Biesbosch ingevaren en via de Helsloot en het Moldiep door de Merwelanden weer richting Wantij te gevaren. Geheel volgens schema arriveerde de imposante stoet om 16.00 uur weer in onze thuishaven, waar het terras en de BBQ op de steiger van de Eb al waren ingericht.

Nadat iedereen zijn boot had afgemeerd kon de gezellige picknick met BBQ beginnen. Eten en drinken was er in overvloed, teveel om op te noemen, iedereen had echt zijn best gedaan om iets lekkers op tafel te zetten. Ook de opkomst was geweldig, mede door de nieuwe stijl om de picknick in de wijk i.p.v. in de Biesbosch te organiseren, er waren nu ook bewoners aanwezig die ’s middags niet in de gelegenheid waren geweest om mee te gaan varen. Het was een schitterende dag met een bijzonder gezellige after party die zeker voor herhaling vatbaar is. Ook willen wij Toby en Joke bedanken voor hun “catering” en voor het beschikbaar stellen van hun toilet. Hopelijk zien we jullie allemaal weer terug bij Sail Plantij 2017.

Wij wensen iedereen een hele mooie zomer en een fijne vakantie!

Ernst Vlasblom
namens de feestcommissie.