Eindelijk goed nieuws!

start werkzaamheden brugBeste bewoners,

Goed nieuws! Eindelijk is het zover……… men gaat beginnen met de bouw van brug Oost, de brug naar de Wantijdijk!

Tijdens de algemene ledenvergadering in april, meldden we u nog over het probleem met de positionering (t.o.v. de vaargeul) van de brug. Er werd een nieuwe constructie getekend met bediening vanaf het water. Deze nieuwe constructie is inmiddels door de Omgevingsdienst getoetst en er is geen formeel bezwaar aangetekend tijdens de hiervoor bestemde periode. Ook het Waterschap heeft nu zijn goedkeuring verleend en hiermee staan alle lichten nu op groen.

Om alle dijkgevoelige werkzaamheden voor 1 oktober (start winterseizoen) gereed te hebben, start men al deze week met de voorbereidingen van de bouw, zoals het inrichten van het bouwterrein. Tevens zal de heistelling in positie worden gebracht en kan het echte werk beginnen. Het plan is om aan de Wantijdijk-zijde te starten. Ongeveer een week later, zullen de palen aan de andere zijde worden aangebracht. De palen worden daar vanaf het water geplaatst. Zodra de palen op de landhoofden gereed zijn, wordt het betonwerk gemaakt. Hierna volgt het grondwerk. Na de dijkgevoelige werkzaamheden, zal de brug verder worden afgebouwd. De bouw van de brug zal dan in het begin van volgend jaar voltooid zijn.

Het is belangrijk om te weten dat de doorvaart gedurende de werkzaamheden beperkt is. Zeker tijdens het stellen en heien is er geen doorgang mogelijk. Dit betekent dat in de weken 37 en 38, van maandag t/m vrijdag tussen 06:45uur en 16:15uur, de vaargeul niet vrij toegankelijk is voor scheepvaart. Afhankelijk van de flexibiliteit van het ponton, wordt er met de heier gekeken wat er in dit tijdsbestek nog wel mogelijk is. Afhankelijk van de voortgang met de palen (ca. 2 stuks per dag), zal er rond de middag wellicht nog een moment zijn dat er ruimte kan worden gemaakt voor doorvaart. Zodra daar meer duidelijkheid over is, zullen we dat laten weten.

Al met al een vliegende start na een eindeloos voortraject! Laten we hopen dat de bouw vlot verloopt zonder al te veel beperkingen en overlast. De feestcommissie is al gestart met de voorbereiding van een feestje om eindelijk een glas te kunnen heffen op een succesvolle realisatie van de brug.

Namens de bewonersvereniging,

Jeroen Ravelli
Secretaris

4 reacties op “Eindelijk goed nieuws!”

 1. Jan Dirk en Judith

  Lang gewacht,stil gezwegen,niet verwacht en toch gekregen..
  Heeft wel heel lang geduurd, we kijken er naar uit.
  Met name fijn voor de honden liefhebbers onder ons, kunnen ze eindelijk eens een ander rondje maken 🙂

  Judith en Jan Dirk

 2. Hier worden we blij van!! Dank aan allen die voor deze brug gestreden hebben.

  Rigardo en Karin

 3. Hoera! Wat een leuk nieuws.
  De feestcommissie kan haast niet wachten om een mooi bruggenfeestje te organiseren.

Reacties zijn uitgeschakeld.